Wednesday, May 2

#51

Kalau penantian itu ada kebahagiaan
sanggup aku membilang hari
menantikan kau
menjemput aku dengan rasa yang sama
bukan dengan hati yang akur.

Aku di sini bukan untuk dibuat main.
Dan aku disini tidak main main.

37 comments:

  1. waiting is patience . kan ?
    btw , weii runningman bapak best ! ushalah dulu , kshownow.net . serious best !

    ReplyDelete
  2. Ehhhh! Skrg jugak aku gi roger hoi!

    ReplyDelete
  3. adik, kalo mmg pasti si dia untuk kita mmg worth waiting. tapi kalo bukan? hihi. kakak malas nak ikir cintan cintun. menyakitkan hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh akak pnggil kita adik la, teehee.

      Baiklah kakak!

      Delete
  4. Selalunya, kalau kita serius dan tak maen-maen, even org kata penantian tu satu penyeksaan pun kita tak pernah hirau. In fact, kita rasa penyeksaan tu lah yg membahagiakan kan? Cewwah! :P

    Tp sampai satu masa, kita akan tahu sendiri, itu bahagia untuk kita, atau utk org laen. Even pahit, terpaksa telan jua :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul-betul. Kdg2 org kata kita mcm buang masa tunggu tapi ntah la. Kita sendiri tak mampu nak lawan perasaan tu. Hehh bila soal hati, mmg susah sikit sbb hati kat dlm.

      Delete
  5. kdg penantian tu berbaloi tau!!

    ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, hrp2 begitu la :)

      Delete
  6. penantian ku 5 bulan
    masih tak menemui kebahagian.

    putus kan sesuatu atau perjudikan diri menunggu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurg mcm aku.

      Selagi hati aku punya wang utk dijudikan, aku sanggup. Chewaah!

      Delete
  7. Kata yang cantik :)

    Even when it hurts and he's not worth enough to be waited. I can't understand why I am here counting every step I take in waiting..

    Mind following each other, by the way? :)

    ReplyDelete
  8. Hm, sedangkan jerawat di pipi pun susah nk di handle, apa lagi rasa dlm hati. Kan?

    Oh boleh takda masalah :)

    ReplyDelete
  9. haa, bak kata phua chu kang, don't play2 aa..hehehe

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Harap-harap berbaloi kan?

      Delete
  11. aku menantikan sesuatu yang sngt indah.. tapi tak muncul2.. cener tu..:P

    ReplyDelete
  12. penantian mencabar kesabaran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesabaran boleh membawa keuntungan. Eh?

      Delete
  13. Kenapa kita ni selalu dalam situasi yang sama? Sedihnya, dia tak tahu pun kita hm.Bila doa pada Allah mintak perasaan ni dikurangkan, makin lama makin dalam pula.


    :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seriously? Mungkin kita kembar sebenarnya, hehe.

      Tahu takpa. Kita pun dh byk kali doa tp makin kuat pulak. Hmmm

      Delete
  14. 'Aku di sini bukan untuk dibuat main.
    Dan aku disini tidak main main.'

    pergh dah macam slogan/trademark utk filem dah! eh yeke nama dia slogan apa jadah tu? aku main hentam je :P

    sabarlah weh, satu hari nanti kau akan jumpa juga pelangi yang dinanti. walau di penghujung jalan akhir sekalipun, pelangi itu tetap ada. ceritanya cuma lambat atau cepat je kita jumpa apa yg kita mahu jumpa.

    p/s: aku tak perasan entri ni, sbb tu aku tak comment awal2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau aku guna slogan tu kau nk tgk drama aku tak? Aku berlakon dgn ironman! Hahaha.

      Delete
  15. penantian satu oenyeksaan..!!nak2 time tunggu makanaN yg di order kat kedai..adehh !
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tahu tkpaaaa! Tunggu class nk habis pun siksa boh!

      Delete
  16. entah kenapa , i suka kata-kata di setiap entri u. ohoooo~

    ReplyDelete
  17. penantian mmg menyakitkan ,tp kalau b'baloi ~penantian tu akn jd manis :)

    ReplyDelete
  18. terbaik kau dik,ahaks! sabarrrr

    ReplyDelete
  19. simple words but full of meaning.. i like it! :)

    ReplyDelete
  20. belog misteri ni..

    btw saya suke...

    ReplyDelete
  21. Hati-hati bermain soal cinta, kerana ada yang tak serius bila bermain cinta.

    ReplyDelete
  22. terkadang penantian itu satu penyeksaan..:(

    ReplyDelete
  23. aku jatuh cinta pada ini.

    ReplyDelete