Monday, May 28

#59

Malam ini sama seperti malam yang sudah.
Dinginnya yang amat sehingga menyentuh tulang rusuk.
Perhiasan di langit juga tersusun cantik seperti sediakala.

Malam ini aku berjalan sendiri seperti malam yang sudah.
Umpama hipster berhati pisang.
Pura-pura tenang sedangkan punah.

Cuma yang beza,
Malam ini aku tersungkur jatuh dalam perigi yang aku sendiri bina.

Dan persoalannya,
Berapa lama masa yang tinggal sebelum aku mati lemas dalam perigi ini?

20 comments:

  1. pasal benda yang sama lagi ke ?
    be strong nina :3

    ReplyDelete
  2. bergantung dengan DIA :)
    Sabar la menanti di perigi ya . suatu masa pasti ada yang tolong

    ReplyDelete
  3. jangan pernah terpikir untuk kau mati disitu..
    usaha untuk keluar dari perigi tu..
    kau yang bina perigi tu kan
    sepatutnya kau tau ada lagi jalan keluar yang lain..
    kau tahu sebenarnya
    cuma kau tak mahu untuk alihkan medula kau ke posisi yang lain...

    ReplyDelete
  4. dinginnya mencucuk-cucuk hingga ke tulang hitam... acewahhhh

    ReplyDelete
  5. Sekuat mana kau mampu berenang, selama itulah kau punya masa dan takkan mati kelemasan.

    Bertahanlah, aku yakin kau mampu bertahan.

    ReplyDelete
  6. mungkin saja ada menyelamatkan
    kau sebelum lemas.

    ReplyDelete
  7. nk safety jacket x?klu nk,sy nk kasik..hehe..kidding :P

    ReplyDelete
  8. nice.. pandai berpuisi :)

    ReplyDelete
  9. walau penat aku hipokrit.
    tp aku hrp aku masih mampu elak
    jatuh.

    ReplyDelete
  10. Cuba bertahan selagi mampu, Nina!

    ReplyDelete
  11. quote yg membuatkan aku jatuh hati.. ahh. bestnye...

    ReplyDelete
  12. jatuh dalam harapan sendiri, sama seperti hari hari lalu aku..mohon kuat buat kau ninaa.

    ReplyDelete
  13. nanti aku panggil timba angkat kau dari perigi.
    tapi kalau hati kau dah lama nak tinggal lemas dalam perigi, just let it! dari tinggal di dunia yg penuh kesakitan..

    perghhh!!!

    ReplyDelete
  14. moga kau terus bertahan
    dan terus bertahan...

    akan ku hulurkan tali untuk kau..:D

    ReplyDelete
  15. tak apa. dalam perigi boleh survive. mnum je air perigi. leps tu bru crik jln kuar. oyeahhh

    ReplyDelete
  16. kau tak kan mati jika aku punya semangat untuk terus panjat dan keluar dari perigi itu.melainkan kau sendiri membenarkan diri kau tenggelam dan lemas.

    ReplyDelete
  17. mesti sejuk kan duduk dalam perigi lama lama.. eemmm dlm 5 hari kot mampus la awak hahahahaha

    ReplyDelete
  18. tapi apa yang terjadi bukanlah salah kau .

    ReplyDelete